Home Teknologji Superkompjuteri Watson

Superkompjuteri Watson

641
0

1463045204watsonKuzhinier, kirurg, shtës: superkompjuteri Watson i IBM tashmë bëhet një armë në luftën kundër krimit informatik.

IBM ka publikuar “Watson for Cyber Security”, një version i ri ‘cloud’ i teknologjisë së njohjes, e adresuar kryesisht për sigurinë, falë një projekti studimi që zgjati një vit. Për të rritur potencialin e “trurit” informatik, IBM do të bashkëpunojë vjeshtën që vjen me tetë universitete kryesore botërore që merren me sigurinë, mes të cilave ai Mit i Bostonit, i Waterloo dhe i Otavës. Deri në fund të vitit kompania synon të nisë shpërndarjen e versionit beta të “Watson for Cyber Security”.

Qendra e këtij trajnimi janë të dhënat e “X- Force” të IBM që përfshin “20 vjet kërkime mbi sigurinë, të dhëna të lidhura me 8 milionë sulme të tipit spam apo phishing, dhe mbi 100 mijë siguri të dobëta të dokumentuara”. Ndihma e Watson do të jetë thelbësore, thekson kompania. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here