Home Ekonomi Putin: Ndërtimi i tubacionit të gazit do fillojë në 2012

Putin: Ndërtimi i tubacionit të gazit do fillojë në 2012

564
0

Kryeministri rus, Vlladimir Putin ka urdhëruar sot që ndërtimi i tubacionit të gazit natyror të fillojë në vitin 2012.

Putin i ka thënë shefit të Gazpromit, Aleksei Miller se do të ishte mirë që punimet të fillojnë para fundit të vitit të ardhshëm.

Miller ka rënë dakort me këtë propozim dhe parashikohet që fillimet e punimeve për naftësjellësin të përfundojnë deri në vitin 2015.

Tubacioni ka për qëllim që të transportojë çdo vit rreth 63 miliardë metra kub të gazit rus nëpër Evropë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here