Home Kulture Nendetesja 105, gati per tu vizituar nga turistet

Nendetesja 105, gati per tu vizituar nga turistet

1260
0

Nëndetësja 105 është rikthyer sërisht në Pashaliman. E njohur me kodin e luftës “Tufani” nëndetësja është restauruar. Gjendja e keqe e saj ka detyruar bazën ushtarake detare që të bëjë remontin e jashtëm. Tashmë nendetësja do të jetë një objekt muzeal për të gjithë tusitët e huaj dhe shqiptarë. Edhe pas rregullimeve që i jane bërë nëndetsja 105 nuk do të mund të lundrojë apo zhytet më. Ajo nuk do të ketë me as silurë dhe torpida. Gjatë regjimit komunist Nëndetsja 105 është përdorur për të monitoruara hapësirën detare.

nendetesja105-1344

nendetesja105-134

nendetesja105

nendetesja105-13

nendetesja105-12

nendetesja105-1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here