Home Teknologji McAfee raporton vlera alarmuese te viruseve ne internet

McAfee raporton vlera alarmuese te viruseve ne internet

701
0

Sipas të dhënave të McAfee-së, firmë e sigurisë Web, Malware arriten nivelet e saj më të larta ndonjëherë në gjysmën e parë të 2010. Kompania ka gjetur 6 milion fotografi me qëllim të keq në tremujorin e dytë, duke e bërë një total prej 10 milionë fotografi me qëllim të keq gjatë gjashtë muajve të parë të vitit.

Malware e përdorur më shpesh përfshinin kërcënimet në storage devices (USB), anti-virus software fallco, software shënjestër veçanërisht në përdoruesit e mediave sociale, malware AutoRun dhe Trojane qe vjedhin password. McAfee raportoi se rreth 55.000 pjesë të reja të malware shfaqen çdo ditë ne te gjithë boten.
Normat Spam duket se kane rene pas arritjes gati 175 miliardë mesazhe në ditë në tremujorin e tretë të 2009, por ka pasur një kulm në spamming që rrethojnë FIFA Kampionatit Botëror të mbajtur në Afrikën e Jugut gjatë muajit Korrik. Gjatë kësaj kohe, cybercriminals përdoren një larmi metodash për të promovuar mashtrimet dhe helmet e search engine globalisht.

Format më popullore të spam në SHBA ishin njoftimet e statusit , i cili ishte edhe rasti në Britaninë e Madhe, Kine, Australi, Itali, Spanje, Gjermani dhe Brazil. Argjentina kishte numrin më të lartë botëror të temave të ndryshme spam me 16, sipas raportit McAfee-së.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here