Home Aktualitet Lotaria Kombetare ngjall dyshime, nje gogel me pak

Lotaria Kombetare ngjall dyshime, nje gogel me pak

765
0

lotaria-kombetareLotaria kombëtare përfshihet nga polemika të forta në rrjetet sociale, shkak shorteu i datës 22 dhjetor 2013-të ku nga 39 gogla në vazo futen vetëm 38-të. Një video dëshmon qartë çfarë ka ndodhur gjatë shorteut me indiferentizmin e jurisë.

Shorteu i asaj date është transmetuar live në një televizion kombëtarë, ku janë shpallur fitues me 6 gogla pavarësisht faktit se njëra prej 39 goglave mungonte në vazo.

Gafa që rrezikon të kthehet në njëë skandal, ka ndodhur para kamerave, por asnjë nga 3 anëtarët e jurisë të cilën çertifikojnë shorteun nuk kanë ndërhyrë dhe fituesi i shpallur është fals.

Ja çfarë ndodh në momentin e hedhjes së shortit. Sipas procedurave të bëra publike nga vetë kompania, 39 goglat e lojës duhet të zbresin në vazo e më pas të dalin 6 goglat fituese.

Por gjatë shorteut të datës 22 dhjetor 2013 ku ishte planifikuar dhe shpërndarja e JackPot 350 milionësh, në vazo bien vetëm 38 gogla.

Ky është moment ku një nga goglat e pikërisht gogla me numërin 5 nuk bie në vazo, duke bërë që loja 6-të nga 39-të të kthehet në 6-të nga 38-të.

Në këtë moment, juria duhej që të anullonte shorteun dhe të riniste lojën nga e para. Ndërsa ndodh krejt e kundërta, askush nga stafi i 3 vlerësuesve të procedurave të rregullta nuk ndërhyn duke vazhduar transmetimin me një shorte i cili sic duket dhe nga pamjet mungon një gogël.

Pas ankesave të shumta në rrjetet sociale, kompania lotaria kombëtare 24 orë më vonë ka shpërndarë një njoftim ku deklaron anullimin e shorteut të datës 22.

Por në këtë njoftim shënohet dhe gafa e dytë e kompanisë lotaria kombëtare, ku thuhet se është hedhur sërish shorteu duke shpallur të tjerë numra fitues. Një shorte i cili nuk është dhënë para kamerave duke mos patur as kushtet më minimale të transparencës.

Çuditërisht as në shorteun ku mungonte gogla me numër 5-së, as në shorteun e fshehtë të bërë për herë të dytë nuk është shpërndarë Jackpot me vlerën 350 milion lekë.

Tani çështja kalon në dorë të Ministrisë së Financave që sipas ligjit duhet të garantojë transparencën e plotë të lojës nga Lotaria Kombëtare.

Koncensioni i lotarisë kombëtare u fitua nga një kompani austriake pas shumë polemikave për shkak të mungesës së transparencës të ndjekur nga ish Qeveria Berisha gjatë vitit 2012-të.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here