Home Aktualitet Liberalizimi i vizave, Franca kerkon me shume siguri

Liberalizimi i vizave, Franca kerkon me shume siguri

430
0
Garanci sigurie nga ana e Shqipërisë dhe Bosnjës për heqjen e vizave. Kjo deklaratë vjen nga sekretari i shtetit Pierre Lellouche në Parlamentin Francez gjatë një seance debati në Komisionin e Jashtëm të Asamblesë Nacionale.
Sekretari i Shteti për cështjet europiane deklaroi se vitin e kaluar disa vende të ish-Jugosllavisë përfituan heqjen e vizave, pra Serbia, Maqedonia dhe Mali i Zi. Ato që mbeten janë Shqipëria dhe Bosnjë-Hercegovina. Në cdo rast bëhet fjalë për një cështje delikate.
Pozicioni im, i Presidentit të Republikës dhe mendoj se dhe i qeverisë po ashtu, është se cështja e vizave, është një cështje sigurie dhe jo vetëm një dhuratë diplomatike që ne ofrojmë përgjatë kesaj rruge. Vizat janë një cështje që lidhet me sigurinë dhe që duhet të shoqërohen me garanci shumë serioze.
Këtë javë, heqja e vizave me Shqipërinë dhe Bosnjën do të votohet nga Parlamenti Europian, ndërsa vendet anëtare e vlerësojnë dosjen në nivelin e ministrave të Brendshëm europianë më 8 nentor. Qendrimi ngurues i Francës për heqjen e vizave ndaj Shqiperisë dhe Bosnjës ka terhequr vemendjen e agjencisë së specializuar të lajmeve për ceshtjet e BE-së, “Euroactiv”,

Garanci sigurie nga ana e Shqipërisë dhe Bosnjës për heqjen e vizave. Kjo deklaratë vjen nga sekretari i shtetit Pierre Lellouche në Parlamentin Francez gjatë një seance debati në Komisionin e Jashtëm të Asamblesë Nacionale.
Sekretari i Shteti për cështjet europiane deklaroi se vitin e kaluar disa vende të ish-Jugosllavisë përfituan heqjen e vizave, pra Serbia, Maqedonia dhe Mali i Zi. Ato që mbeten janë Shqipëria dhe Bosnjë-Hercegovina. Në cdo rast bëhet fjalë për një cështje delikate. Pozicioni im, i Presidentit të Republikës dhe mendoj se dhe i qeverisë po ashtu, është se cështja e vizave, është një cështje sigurie dhe jo vetëm një dhuratë diplomatike që ne ofrojmë përgjatë kesaj rruge. Vizat janë një cështje që lidhet me sigurinë dhe që duhet të shoqërohen me garanci shumë serioze.
Këtë javë, heqja e vizave me Shqipërinë dhe Bosnjën do të votohet nga Parlamenti Europian, ndërsa vendet anëtare e vlerësojnë dosjen në nivelin e ministrave të Brendshëm europianë më 8 nentor. Qendrimi ngurues i Francës për heqjen e vizave ndaj Shqiperisë dhe Bosnjës ka terhequr vemendjen e agjencisë së specializuar të lajmeve për ceshtjet e BE-së, “Euroactiv”,

Previous articlePeqin, vdes në aksident efektivi i policisë, 2 plagosen
Next articlePS takon aleatet: Pas dates 15 Tetor rinisin protestat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here