Home Shkence Dergoni emrin tuaj ne hapsire

Dergoni emrin tuaj ne hapsire

1209
2

probeNASA fton te gjithe njerezit te shtojne emrin e tyre per tu vendosur ne nje mikroçip qe do te udhetoje ne hapsire.
Misioni hapsinor OSIRIS-REx do te mbledhe kampione nga asteroidi Bennu dhe me pas do te kthehet ne toke me nje kapsule.
Mikroçipi me emra nderkohe do te udhetoje rreth orbites se diellit.

Deri tani jane derguar me miliona emra ne hapsire nga misione te ndryshme te NASA. Nje nga koleksionet me emra me te hershme shoqeroi sonden Stardust ne kometen Wild 2 ne vitin 1992. 2 mikroçipe, njeri brenda kapsules se kthimit dhe tjetri ne krahun e kapsules se kthimit, mbanin me shume se 1 milinone emra, duke perfshire te gjithe 52.214 emrat e memorialit te Vietnam ne Washington D.C.

Per shumicen e ketyre programeve “dergo emrin tend ne hapsire”, pjesemarresit mund te printojne nje çertifikate qe emri i tyre eshte derguar ne hapsire. Per te marre pjese ne kete program, dergoni emrin tuaj jo me vone se 30 Shtator . Kliko Ketu

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here