Home Teknologji Bill Gates jep doreheqjen nga Microsoft, ne vend te tij Satya Nadella

Bill Gates jep doreheqjen nga Microsoft, ne vend te tij Satya Nadella

823
1

satya-nadellaSEATTLE – Microsoft të martën njoftoi se Satya Nadella ishte udhëheqësi i ardhshëm , pasi kishte punuar për një kohë të gjatë inxhinier ekzekutiv për të ndihmuar kompanine të mbaje ritmin më të mirë me ndryshimet në teknologji .

Zgjedhja e zotit Nadella ne vend te Steven A. Ballmer , i cili u prit gjerësisht , u shoqërua nga lajme se Bill Gates , themeluesi i kompanisë, dha dorëheqjen nga roli i tij si kryetar dhe të bëhet një këshilltar per teknologjine i z Nadella .

John W. Thompson , 64 vjeç, një anëtar i bordit Microsoft, i cili mbikqyri kërkimin për një shef ekzekutiv të ri , u bë drejtor i bordit drejtues .

” Gjatë kësaj kohe të transformimit , nuk ka njeri më të mirë për të udhëhequr Microsoft se Satya Nadella , ” tha zoti Gates , i cili mbetet një anëtar i bordit të Microsoft . ” Satya është një udhëheqës i provuar me aftësi inxhinierike hard-core , vizion të biznesit dhe aftësinë për të sjellë njerëzit së bashku . ”

Në një deklaratë , z Nadella tha , ” Microsoft është një nga ato kompani të rralla që kanë revolucionarizuar me të vërtetë botën përmes teknologjisë , dhe unë nuk mund të jem më i nderuar që jam zgjedhur për të udhëhequr kompaninë .

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here