Home Aktualitet 70 kutitë e fundit. E majta 85 mandate, e djathta 55

70 kutitë e fundit. E majta 85 mandate, e djathta 55

527
0

zgjedhjeNumërimi i kutive të votimit për të zgjedhjet e 23 qershorit po i vjen fundi. Kur kanë mbetur rreth 70 kuti votimi pa u numëruar nga 5508 të tilla në rang vendi, rezultatet paraprake në 12 qarqet e vendit , sa vijnë e konfirmojnë fitues koalicionin e majtë “Aleanca për Shqipërinë Europiane”.

Nga projeksionet paraprake të siguruara nga vëzhguesit e A1 Report nga numërimi i 5434QV rezulton se koalicioni i majtë ka marrë 85 mandate, ndërsa “Aleanca për Mirëqënie punësim e Integrim” ka 55 mandate në rang vendi.

Koalicioni i majtë ka një bilanc pozitiv + 12.4 %, në krahasim me zgjedhjet e vitit 2009. Ndërsa koalicioni i djathtë ka një rënie në – 7.6%.

Prej mesnatës së 23 qershorit, A1 Report sjell numërimin në kohë reale në të gjitha qendrat e numërimit si dhe një krahasim me zgjedhjet e 2009.

Ora 14:45 70 KUTITE E FUNDIT PA U NUMERUAR
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5434 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.4 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.6 % në krahasim me vitin 2009

Sipas projeksionit të A1 Report e majta ka 85 Mandate dhe e djathta 55 mandate. Në projeksionin tonë nuk janë pasqyruar fletët e 2 kutive të votimit, pas kontestimit nga PS e LSI të cilët thonë se kanë marrë 2 mandate, dhe PD 2 mandate. Ndërkohë që KQZ thotë se PD ka marrë 3 mandate, ndërsa PS 1 mandat. Me përllogaritjen e KQZ-së, e majta ka 84 mandate dhe e djathta 56 mandate.

PROJEKSIONET: MANDATET SIPAS PARTIVE
PS, (Partia Socialiste ) 66 mandate
PD, (Partia Demokratike) 48 mandate
LSI, (Lëvizja Socialiste për Integrim) 17 mandate
PDIU, (Partia për Drejtësi Integrim e Unitet) 4 mandate
PR, (Parti Republikane) 3 mandate
PBDNJ, (Parti Bashkimi për të Drejtat e Njeriut) 1 mandat
PKDSH, Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë, 1 mandat

ORA 14:03- 90 KUTITE E FUNDIT PA U NUMERUAR
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5414 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.4 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.5 % në krahasim me vitin 2009

PROJEKSIONET: MANDATET SIPAS PARTIVE
PS, (Partia Socialiste ) 66 mandate
PD, (Partia Demokratike) 48 mandate
LSI, (Lëvizja Socialiste për Integrim) 17 mandate
PDIU, (Partia për Drejtësi Integrim e Unitet) 4 mandate
PR, (Parti Republikane) 3 mandate
PBDNJ, (Parti Bashkimi për të Drejtat e Njeriut) 1 mandat
PKDSH, Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë, 1 mandat

ORA 13:03- 100 KUTITE E FUNDIT PA U NUMERUAR
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5406 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.4 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.5 % në krahasim me vitin 2009
E MAJTA 85 Mandate, E DJATHTA 55 mandate

ORA 12:34 – 119 KUTITE E FUNDIT PA U NUMERUAR
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5389 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.3 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.6 % në krahasim me vitin 2009

E MAJTA 85 Mandate, E DJATHTA 55 mandate

ORA 11:00 NUMËROHEN 5371 KUTI VOTIMI
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5371 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.4 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.6 % në krahasim me vitin 2009

ORA 10:00 NUMËROHEN 5362 KUTI VOTIMI
Nga rezultatet e fundit të numërimit për 5362 kutitë e votimit nga 5508 që janë gjithsej
Koalicioni i majtë ka + 12.5 % në krahasim me vitin 2009
Koalicionin i djathtë ka – 7.7 % në krahasim me vitin 2009

Projeksioni në Kukës: Koalicioni i majtë 1 mandat, koalicioni i djathtë 2 mandate ( 2 PD) (numerimi i mbyllur)
(Shenim: Sipas KQZ në Kukës PD ka marrë 3 mandate, ndërsa PS 1 mandat, në bazë të kësaj përllogaritje në rang vendi kemi 84 mandate e majta dhe 56 e djathta. Në projeksionin e A1 Report nuk janë hedhur 2 kutitë e fundit, deri sa të bëhet verifikimi)

Projeksioni në Tiranë: Koalicioni i majtë 19 mandate, koalicioni i djathtë 13
Projeksioni në Berat: Koalicioni i majtë 6 mandate, koalicioni i djathtë 2
Projeksioni në Lezhë: Koalicioni i majtë 4 mandate, koalicioni i djathtë 3
Projeksioni në Durrës: Koalicioni i majtë 7 mandat, koalicioni i djathtë 6
Projeksioni në Gjirokastër: Koalicioni i majtë 4 mandat, ( 3 PS 1 LSI)
koalicioni I djathtë 1 mandat (PD)
Projeksioni në Korçë: Koalicioni i majtë 7 mandate (6 PS, 1 LSI) ,
koalicioni i djathtë 5 mandate (5 PD) (numerimi i mbyllur)
Projeksioni në Dibër: Koalicioni i majtë 3 mandate (2 PS LSI 1)
koalicioni i djathtë 3 mandate (3 PD) (numerimi i mbyllur)
Projeksioni në Fier: Koalicioni i majtë 11 mandate, (9 PS, 2 LSI
koalicioni i djathtë 5 (3 PD, 2 PDIU) (numerimi i mbyllur)
Projeksioni në Elbasan: Koalicioni i majtë 8 mandate, (6 PS, 2 LSI)
koalicioni i djathtë 6 (numerimi i mbyllur)
Projeksioni në Shkodër: Koalicioni i majtë 6 mandate, koalicioni i djathtë 5 – See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/70-kutite-e-fundit-projeksioni-e-majta-85-mandate55-e-djathta-163755.html#sthash.e0QVFnlt.dpuf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here