Home Aktualitet Tkurret sipërfaqja e përmbytur. Liqeni tërhiqet 400 m nga qyteti. Vazhdon shpërndarja...

Tkurret sipërfaqja e përmbytur. Liqeni tërhiqet 400 m nga qyteti. Vazhdon shpërndarja e ndihmave

581
0

Paketat ushqimore, uji dhe buka  për familjet e përmbytura në qytetin e Shkodrës shpërndahen nëpër shkolla. Ndonëse përfitojnë prej tyre vetëm personat që kanë emrat në listat e vendorëve në bazë lagjeje, rradhët nuk mungojnë. Sipas të dhënave nga shtabi i emergjencës, të  enjten, sipërfaqja e mbuluar nga uji ka pasur një tkurrje  deri në 11930 hektare. Por megjithatë fshatra të tërë kanë mbetur të izoluar, duke krijuar ishuj të vegjël.

Sipas të dhënave, liqeni është tërhequr me 400 metra nga qyteti I Shkodrës me një rënie të nivelit prej 18 cm. Por për shkak të rritjes së shkarkimeve nga Vau i Dejës, uji ka nisur të shfaqet sërish në harkun e Bërdicës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here