Home Shendetesi Mushkonjat preferojne grupin 0 te gjakut

Mushkonjat preferojne grupin 0 te gjakut

613
0

mosquitos-croppedNëse ju jeni në mesin e atyre që mushkonjat ju kafshojnë më së shpeshti, ka arsye për të. Ka shumë teori pse këto insekte të bezdisshme sulmojnë, dhe faktin se ato duan ngrohjen dhe aromën e lëkurës thonë mjekët.

Mushkonjat veqanërisht tërhiqen nga njerëzit që kanë llojin zero të gjakut, ndërsa grupi B është më pak i interesuar.

– Lloji i gjakut O sekreton “sinjale kimike” për mushkonjat. Gjithashtu, gratë që janë shtatzëna janë më të prekshme për objektivin e tyre se sa ato që nuk janë. Shpjegimi për këtë është se gratë shtatzëna thithin një sasi më të madhe të oksigjenit, dhe mushkonjat tërheqen ndaj lagështisë dhe dioksidit të karbonit nga fryma e grave shtatzëna .
Kafshimi i mushkonjës mund të shkaktojë reagime të ndryshme.

-Mund të jetë një reagim lokal alergjik me kruarje, dhe në disa raste mund të çojë edhe në përhapjn e alergjisë së lëkurës, transmetimin e disa sëmundjeve si malaria, ethet e Nilit Perëndimor dhe disa sëmundjeve virale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here