HYRJE Teknologji WhatsApp rritet si një forcë e madhe në mediat e lajmeve!

WhatsApp rritet si një forcë e madhe në mediat e lajmeve!

0
7

WhatsApp po bëhet një nga mënyrat mbizotëruese në komunikim, sipas një studimi.

Por përdorimi i aplikacionit të mesazheve duket të ndryshojë shumë midis vendeve.

Në Malajzi, më shumë se 50% e të anketuarve thanë se kanë përdorur WhatsApp për lajme të paktën një herë në javë. Por në SHBA, shifra ishte vetëm 3%, dhe në Mbretërinë e Bashkuar ajo ishte 5%.

Raporti Digital News gjithashtu tregon se debati i Brexit ka çuar në rritjen e mosbesimit ndaj mediave në Britaninë e Madhe. U vërejt se vetëm 43% e të anketuarve deklaruan se lajmet mund të besoheshin – nga 50% vitin e kaluar.

Hulumtimi u krye nga Instituti Reuters për Studimin e Gazetarisë dhe mbuloi 34 vende në Evropë, Amerikë dhe Azi, përveç Tajvanit dhe Hong Kongut. Ajo u sponsorizua nga BBC dhe Google ndër të tjera.

Gjithsej 71,805 njerëz u pyetën nga YouGov në janar dhe shkurt për të gjeneruar të dhënat e tij. Facebook vazhdon të kryesojë, por WhatsApp është në rritje

Përqindja e njerëzve që përdorin çdo shërbim të paktën një herë në javë

Përgjigju

Please enter your comment!
Please enter your name here