HYRJE Udhetim

Udhetim

Udhetim

HYRJE Udhetim
Duke nisur nga veriu i Shqipërisë e duke përfunduar në rivierën shqiptare, ato që ndryshojnë më shumë përveç relievit, janë dhe çmimet. Të njohura për luhatje të mëdha, jugu i Shqipërisë njihet për shpenzimet e shumta dhe jetën e...
Në Ksamil ja vlen të shkosh për pushime, qoftë dhe për të parë nga afër disa rrënoja godinash të rrafshuara, ose të thyera në mes, në emër të ligjit, këtu e një vit e kusur më parë! Ato, –...
Turistët e huaj preferojnë çdo vit e më shumë të kalojnë pushimet në Shqipëri. Këtë e fakton edhe studimi i fundit i ODA-s, e cila raporton se gjatë vitit 2010, numri i vizitorëve të huaj ishte 2.3 milion, krahasuar...
“Riviera Shqiptare një parajsë e lirë”, ky është mesazhi që vjenë nga një reportazh i bërë nga një gazetarë i “New York Times” për bregdetin shqiptar. Gazeta më e lexuar në botë ju ka bërë ftesë pushuesve të vizitojnë...
Për shumicën e turistëve të rinj, Praga shihet si "Amsterdami i lindjes", veçanërisht pas lejimit të qeverisë çeke një vit më parë të kufijve më liberalë për maksimumin e drogës që mund të zotërohet. Që nga ajo kohë, nuk është...
Edhe pse shërbimi i tyre nuk lartësohet gjithnjë, administratorët e hoteleve hera-herës u vijnë në ndihmë të jashtëzakonshme klientëve me kërkesa nga më të çuditshmet në hotele. Në hotelet me emër, është detyra e administratorëve që të plotësojnë tekat...
Në vitin 2011 vizitoni Shqipërinë! Sugjerimi vjen nga rrjeti i njohur televiziv amerikan CNN. Nën okelion “Destinacionet më të mira për 2011” CNN rendit në vend të 6-tw pikërisht vendin tonë. Rekomandimet në fakt janë hartuar falë ndihmës së...
Nëse ndonjëherë do kaloni pranë bregut të Belize, ju nuk duhet të humbisni mundësine për të vizituar sipërfaqen e Gropes se Madhe, një nga mrekullitë më të njohura të natyrshme në botë. Gropa e Madhe gjendet  rreth 60 kilometra...
Kurorezimi i dashurisë për një çift është martesa, dhe tashmë është kthyer në zakon se pas martesës vijon muaji i mjaltit. Në fakt të gjithë të sapomartuarit meritojnë edhe shijimin e muajit te mjaltit. Por cila është origjina e...
Interesi i pushuesve nga Maqedonia për në bregdetin shqiptar po vazhdon edhe gjatë këtij muaji. Sipas të dhënave të organeve maqedonase në kufi, mbi 300 mijë shtetas të Maqedonisë deri në mesin e muajit gusht kanë hyrë në Shqipëri...
Sipas revistës “Forbes”, familjet mbretërore nuk zgjedhin destinacione të largëta domosdoshmërisht për pushimet e tyre. “Nuk mendoj se mbretërit dhe mbretëreshat janë ndryshe nga të tjerë, përveç faktit se kanë nevojë për më shumë siguri dhe më shumë dhoma...
Ka disa vende ku turizmi është shumë i bukur, por rruga për të shkuar deri atje është mjaft e rrezikshme, ose të qenit atje nuk është një fushë me lule. Rreth 150 milje nga Briri i Afrikës, Sokotra gjendet...