78 vizitore online

Hyrje » Sociale

Hijet e frikshme të së kaluarës

Ligji i ri antiduhan, 5 mije leke kush kapet duke pire ne ambjente publike

Masa më të ashpra për të gjithë duhanpirësit, parashikohet në ndryshimet që do t’i bëhen ligjit, i cili kufizon konsumimin e duhanit në të gjitha ambientet publike. Nëse deri më tani parashikohej që të gjobitej vetëm biznesi, me ndryshimet e propozuara është parashikuar që edhe duhanpirësi të marrë një gjobë prej 5 mijë lekësh të reja. Ndërkohë që numri i inspektorëve... 

Pëshpërimat e shtrigave

Kohët e fundit një grup të burgosurish politik u angazhuan në disa protesta sporadike duke demostruar në syte e opinionit publik si dhe dëshperimin e thellë ku aktualisht ndodhen jo për fajin e tyre. Protestat në një shoqeri demokratike janë elementi thelbësor për mos i lënë qeveritë e ndryshme të bien në apati apo të ndryshojnë dukshëm kursin e premtimeve elektorale. Të burgosurit... 

Shqipëria, atdheu i pseudove

Pseudot janë kudo, e ne jemi në rrethimin e hekurt të tyre. Ata sot kanë krijuar pushtetin e fuqishëm ku të gjithëve ne na kanë kthyer në skllevër të pafuqishëm për t’u çliruar prej tij. Pseudodemokracia që erdhi në Shqipëri pas diktaturës çnjerëzore komunizmit enverian u konsolidua dalëngadalë nëpërmjet formave të veta më djallëzore në një neukomunizëm satanik. Lideri... 

Tags:

Pse ndodh keshtu…?

Para disa ditësh më takuan disa miq të vjetër nga Shtyllasi i Fierit, ish të dënuar e të persekutuar për të më shprehur një shqetësim që kishin në lidhje me pronat e tyre. Shtyllasi është një fshat internimi i ngritur në vitet e “arta” të diktaturës, ku fillimisht shërbeu si kamp pune për kanalin vaditës Vjosë-Levan-Fier dhe pasi mbaroi kanali kjo “vepër e ndritur e Partisë”... 

AMA ndalon transmetimin e reklames me nje femije qe qesh

Reklama e një kompanie të njohur telefonike, e transmetuar vazhdimisht në televizionet shqiptare prej 1 jave, ka sjellë reagimin e autoriteteve shtetërore që urdhërojnë ndërprerjen e transmetimit të saj. Shkak është bërë fakti se, në reklamën që shoqërohet me titrat: “Për të mos humbur asnjë buzëqeshje”, shfaqet një bebe që përdor “smartphone”, e madje, që është... 

Transporti urban, bileta do te kushtoje 50 leke

Çmimi i biletes do te jete 50 leke. Drafti pritet të nënshkruhet nga palët, ku përcaktohen qartë kërkesat e Ministrisë karshi operatorëve që ushtojnë aktivitetin e tyre në transportin qytetas. Diskutimit nëse do të ketë ndryshim apo jo të çmimit të biletës për transportin qytetas, duket se po i vjen fundi dhe e vetmja gjë e sigurt është që kostoja do të rritet. Një draft-marrëveshje... 

Model i dështuar i transportit publik në Tiranë

Aktualisht, qyteti i Tiranës të ofron një sistem transporti publik tërësisht joefiçent dhe shumë të ngadaltë. Dikush mund të përmendi çmimin e ulët të biletës, por unë mendoj se ky çmim përputhet me nivelin e përgjithshëm të pagave, në veçanti, si dhe me çmimin e shërbimeve në përgjithësi. Gjithashtu, fakti që ky lloj transporti quhet publik, kërkon një çmim që përputhet... 

Rritja e moshes se pensionit, Konfederata e Sindikatave kunder.

Konfederata e Sindikatave të pavarura i kërkon qeverisë mosarritjen e moshës së pensionit, pavarësisht kërkesave që mund të vijnë nga FMN apo organizata të tjera ndërkombëtare. Kreu i Konfederatës së Sindikatave, Kol Nikolla deklaron se ekzistojnë mundësitë për një reformim të thellë të sistemit, që sipas tij është i dështuar. “Thelbi i këtij studimi është mosrritja... 

Mesuesit 1 jave pa marre rrogen

Vonohen një javë pagat për mësuesit e arsimit parauniversitar. Ndonëse rrogat mujore të mësuesve duhet të kalonin në llogaritë e tyre bankare që në datën 2 dhjetor, një gjë e tillë për pjesën më të madhe të arsimtarëve të vendit nuk ka ndodhur. Problemi nuk ka prekur vetëm mësuesit e rretheve të largëta të vendit, por edhe ata që japin mësim në shkollat e kryeqytetit.... 

Ministria e Arsimit ndalon studimin ne 2 fakultete njekohesisht

Studentët shqiptarë nuk mund të ndjekin më në të njëjtin hark kohorë dy fakultete, qoftë njëri prej tyre dhe part-time. Në udhëzim thuhet se “kandidatët e shpallur fitues në programet e studimit me kohë të plotë, nuk mund të regjistrohen për të ndjekur njëkohësisht studimet edhe në sistemin me kohë të pjesshme”. Shpallja e listave zyrtare të fituesve nga Agjencia Kombëtare... 

Lumi i Lanes, ndotja e kryeqytetit

Në Tiranë lumi i Lanës përbën një problem mjedisor, nëse do të marrim parasysh që kryeqyteti ynë do të radhitet krahas metropolove të tjera të Europës. Urat mbi Lanën janë kthyer në vende informale ku hidhen mbeturina nga më të ndryshmit. Krahas ujërave shihen edhe tubacione të ndryshkura që kanë filluar të pikojnë. Derdhja e ujrave të zeza në mënyrë të dukshme, i jep... 

Mos e humbisni...

Super modelet e “Victoria’s Secret Fashion Show”

Super modelet e “Victoria’s Secret Fashion Show”