HYRJE Shendetesi

Shendetesi

Shendetesi

HYRJE Shendetesi

Kurat popullore që kurojnë sëmundjet e mëlçisë

Mëlçia e zezë dhe lëngu që prodhohet prej saj luajnë rol të rëndësishëm në procesin e përgjithshëm të tretjes. Ushqimet kanë veti të shtojnë...

Keshillat e mjekeve: ja ushqimet qe ndihmojne ne kurimin e semundjeve

Për sëmundjet e stomakut mund të themi se janë të shumta në numër dhe të ndryshme nga njëra-tjetra. Për mjekimin e tyre mjekësia popullore...

Kurat popullore që shërojnë nervin shiatik

Nervi shiatik haset më tepër në moshën aktive, te të rinjtë që punojnë në profesione që kërkojnë ngritje peshash, të tilla si ndërtim, ngarkim-shkarkim,...

Këshilla dhe kura për 30 sëmundjet më kryesore nga specialistët amerikanë

Zbulimi i faktorëve të rinj që ndikojnë në shfaqjen dhe zhvillimin e sëmundjeve, simptomat e para, trashëgimia, kurat dhe shumë të tjera si këto...

Mosfunksionimi i tiroides sjell probleme të zemrës e gjakut

Shumë njerëz vuajnë nga simptoma të tilla, siç janë duar dhe këmbë të ftohta, temperaturë e ulët e trupit, ndjeshmëri e dobët, dhimbje të...

Sëmundjet e gishtave të këmbëve, problemet dhe keshilla trajtimi

Ecjet me orar të zgjatur, këmbët që qëndrojnë për një kohë të gjatë në këpucë të mbyllura, krijojnë edhe shqetësime. Këto situata mund të...

Virozat e Dimrit: masat qe duhet te marrim per ti luftuar

Stina e dimrit na bën më të predispozuar për t‘u sëmurur. Qytetet me dendësi të madhe të popullsisë, janë vendi ideal për zhvillimin e...

Duhani dhe alkoli: shkaktaret kryesore te semundjeve

Duhani është bërë pjesëtar pothuajse i përhershëm dhe i pranishëm, një shok i keq, i bezdisshëm por mbi të gjitha i rrezikshëm. Jo rrallë...

Higjena e gojes dhe si te kujdesemi per dhembet

Larja e dhëmbëve rregullisht dhe përdorimi i fillit dentar ndihmon në shëndetin e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve, si dhe parandalon kariesin dentar dhe...

Kurat bimore që parandalojnë virozat

Konsumimi i sa më shumë produkteve që rrisin imunitetin e organizmit është këshilla kryesore, që japin specialistët e mjekësisë bimore për të parandaluar shfaqjen...

Tumori në tru vazhdim i tumoreve nga organet jashtë kokës

Nuk janë të pakta sëmundjet që prekin dhe dëmtojnë sistemin nervor të njeriut. Shtimi i pakontrolluar i qelizave kanceroze mund të shkaktojë tumor në...

Mjekësia popullore: Ja si kurohen sëmundjet më të shpeshta në trupin e njeriut

Shpesh dëgjojmë të thuhet se është mjekësia popullore ajo që po gjen gjithnjë e më shumë vend për të parandaluar sëmundjet. Kjo rezulton të...