HYRJE Shendetesi

Shendetesi

Shendetesi

HYRJE Shendetesi

14 mënyra për të jetuar më gjatë

1- Mos flini me orar të zgjatur Ky është një faktor i cili nuk duhet nënvlerësuar aspak. Gjumi mbi 7 deri 9 orët e rekomanduara...

Bimët mjekësore dhe kurat popullore për të kuruar sëmundjet e reumantizmës, melçisë, stomakut dhe...

Tek ne shumë persona janë të sëmurë nga mëlçia, zemra stomaku apo tëmthi. Disa nga shkaqet e këtyre sëmundjeve është ushqimi tepër...

Ushqimet me te efektshme kundër gripit dhe të ftohurit

Sot shkenca dhe mjekësia ka bërë të mundur që të evitohen ose të shërohen shumë sëmundje të përhapura, të trupit dhe të mendjes, duke...

12 faktoret qe ndikojne ne rritjen e kancerit

Nuk ka mendim më të shëndoshë sesa të shijosh ushqimin duke e zgjedhur atë në mënyrë që ta mbani sa më larg kancerin. Kështu...

Recetat popullore për të kuruar kollën, gripin dhe zemrën

Shpeshherë, kur përballemi me probleme të vogla a të mëdha në jetën e përditshme, themi “të kemi shëndetin”. Se shëndeti fizik e mendor janë...

Kurat me bimë mjekësore për dhembjet e mesit

Dhembjet e mesit, tërheqjet muskulore, artriti, reumatizmat dhe shiatiku janë të gjitha këto sëmundje që sot gjejnë trajtim mjekësor të specializuar. Përveç trajtimit me...

Kurat popullore që kurojnë sëmundjet e mëlçisë

Mëlçia e zezë dhe lëngu që prodhohet prej saj luajnë rol të rëndësishëm në procesin e përgjithshëm të tretjes. Ushqimet kanë veti të shtojnë...

Keshillat e mjekeve: ja ushqimet qe ndihmojne ne kurimin e semundjeve

Për sëmundjet e stomakut mund të themi se janë të shumta në numër dhe të ndryshme nga njëra-tjetra. Për mjekimin e tyre mjekësia popullore...

Kurat popullore që shërojnë nervin shiatik

Nervi shiatik haset më tepër në moshën aktive, te të rinjtë që punojnë në profesione që kërkojnë ngritje peshash, të tilla si ndërtim, ngarkim-shkarkim,...

Këshilla dhe kura për 30 sëmundjet më kryesore nga specialistët amerikanë

Zbulimi i faktorëve të rinj që ndikojnë në shfaqjen dhe zhvillimin e sëmundjeve, simptomat e para, trashëgimia, kurat dhe shumë të tjera si këto...

Mosfunksionimi i tiroides sjell probleme të zemrës e gjakut

Shumë njerëz vuajnë nga simptoma të tilla, siç janë duar dhe këmbë të ftohta, temperaturë e ulët e trupit, ndjeshmëri e dobët, dhimbje të...

Sëmundjet e gishtave të këmbëve, problemet dhe keshilla trajtimi

Ecjet me orar të zgjatur, këmbët që qëndrojnë për një kohë të gjatë në këpucë të mbyllura, krijojnë edhe shqetësime. Këto situata mund të...

Te fundit