HYRJE Shendetesi

Shendetesi

Shendetesi

HYRJE Shendetesi

Një mollë në ditë dhe ti nuk ke nevojë për doktor…

Molla jo pa qëllim quhet “fruti i artë”. Ajo ka veti freskuese, qetësuese dhe zbutëse. Për shkak të përbërjeve të pazëvendësueshme që përmban, ndikon...

Autizmi, simptomat me te cilat shfaqet semundja

Autizmi është një çrregullim i rëndë i funksioneve të trurit dhe për rrjedhojë edhe çrregullime të sjelljes njerëzore, që veçohet me një dëmtim të...

Nervi shiatik, kurat popullore kundër dhimbjes

Nervi shiatik haset më tepër në moshën aktive, te të rinjtë që punojnë në profesione që kërkojnë ngritje peshash, të tilla si ndërtim, ngarkim-shkarkim,...

Dhjetë sëmundjet e shkaktuara nga obeziteti

Ushqimi është “karburanti”, nga djegia e të cilit vihen në lëvizje dhe punë të pandërprerë qelizat e trupit. Tepricat e tij, organizmi nuk...

Sytë, si të kurojmë shikimin e dobët

Disa sëmundje kanë periudha të caktuara të shfaqjes. Alergjia dhe infektimi i syve në të shumtën e rasteve shfaqet me ardhjen e ditëve të...

Nga A-ja te ZH-ja, si shërohen sëmundjet më të shpeshta

Mjekësia moderne tashmë zë më shumë vend në faqet e gazetave dhe revistave në botë. Sipas specialistëve të medias kjo lidhet edhe me faktin...

Diabeti faktor rreziku për zemrën dhe trurin

Rrallë ndonjë sëmundje tjetër në dukje kaq “e butë” krijon ndërlikime kaq të shumta e të rënda sa diabeti. Rrallë ndonjë sëmundje tjetër sa...

Ja mënyrat për t’u mbrojtur nga sëmundjet e zemrës

Një jetë pa probleme zemre nuk vjen vetëm nga kontrolli i zakonshëm i masave standarde si presioni i gjakut dhe kolesteroli. Të mbahen në...

Gërhitja e fortë mund të shkaktojë goditje cerebrale

Hulumtimet e fundit kanë treguar se ekziston lidhje e fuqishme në mes të gërhitjes së zëshme, sëmundjeve të zemrës dhe sulmit në tru. Personat...

Si kurohet prostata, stomaku, gurët në veshka, migrena, diabeti dhe astma

Në suplementin e sotëm “Tirana Observer” sjell një speciale për sëmundjet më kryesore në turpin e njeriut. Në këtë suplement do të gjeni gjithçka...

Meningjiti: Simptomat dhe grupmoshat më të prekura

Është vërtet e këndshme të jesh i gatshëm për të transmetuar lajme të mira dhe shpresëdhënëse. Por në fushën e mjekësisë kjo nuk ndodh...

Diabeti, shenjat e para dhe keshilla per trajtimin e tij

Diabeti i sheqerit është një sëmundje endokrino-metabolike, që ka të bëjë me mënyrën se si organizmi ynë e përpunon sheqerin (karbohidratet apo glukozën) që...