HYRJE Opinione

Opinione

Opinione

HYRJE Opinione

Armand Shkullaku: Fëmijët ilegalë të Berishës e Ramës

Shqipëria, e penalizuar një muaj më parë në objektivin e saj për t’u afruar me Bashkimin Europian, kryesisht për shkak të krizës politike,  po...

Eduart Zaloshnja: Berisha, Marksi dhe pasunarët shqiptarë

Në thelb të teorisë së revolucionit komunist të Marksit qëndronte parashikimi se kapitalistët, të udhëhequr nga dëshira për të maksimizuar fitimet e tyre, do...

Mustafa Nano: Fermerët shqiptarë mbrohen duke i bërë kompetitivë në tregun global

Debati për TVSH-në është i thjeshtë, elementar, i qartë e i kuptueshëm nga të gjithë. Nuk ka asgjë të sofistikuar në pikëpamje intelektuale apo...

Armand Shkullaku: Kosova kushtëzon Serbinë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, shpalli zyrtarisht në mes të Beogradit kushtëzimin e këtij të fundit me Kosovën në rrugën e integrimit për në BE....

Thanas Mustaqi: A do firmosë Shqipëria kundër ‘trafikantëve kosovarë’?

Nesër në Tiranë do të nënshkruhet një marrëveshje për zhvillimin e kontakteve profesionale dhe shkëmbimin e informacionit mes shërbimeve të specializuara ruse dhe shqiptare...

Shkrimet e Ramës në fund të stinës së verës

Shkrimi i Edi Ramës me titull “Rënia e Tripolit dhe Saliu”, i publikuar në disa gazeta (nuk kuptohet mirë kjo praktika e gazetave tona...

Seb Bytyçi: NeoOtomanizmi dhe shqiptarët

Populli shqiptar, Kosova dhe Shqipëria janë miq me Turqinë. Dhe kjo miqësi është e rëndësishme. Mirëpo, çmimi i kësaj miqësie nuk duhet të jetë...

Mero Baze: Të poshtëruar me korrektesë

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, ka poshtëruar politikisht themeluesit e Partisë Demokratike, të thirrur pas vitit 2005 për t’iu ribashkuar partisë së tij...

Edmond Tupja: Shamatë apo shah… mat!

Vazhdon pritja e gjatë, e bezdisshme, e vaposur, e pluhurosur, e zhubravitur (dhe lista e këtyre epiteteve mund të zgjatej gati pambarimisht) e shpalljes...

Andi Bushati: Fundi i një vote morale?

Rezultati i LSI-së më 8 Maj dhe mbajtja bindshëm e nivelit të forcës së tretë politike në vend, kanë ringritur edhe njëherë pikëpyetjen nëse...

Mustafa Nano: BE-ja po na refuzon

Zgjedhjet përfundimisht mund të quhen të prishura. Do duhet të presim raportin përfundimtar të osbe-odihr-it, mbi bazën e të cilit do të modelohen të...

Mentor Nazarko: Mospërgjigjja për idenë e ndarjes së Kosovës

Në tregun politik rajonal të Ballkanit, Serbia vazhdon të mbetet një aktor aktiv. Megjithatë, vetëvlerësimin e lartë të këtij shteti, që sipas raportimeve të “WikiLeaks”-it,...

Analize