HYRJE Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

HYRJE Ekonomi

Gjiknuri: Pas mandatit te dyte, mund te ulet TVSH per energjine elektrike

Ministri i Energjisë Damian Gjiknuri thotë se përmirësimi i sektorit energjetik dhe ekonomisë në tërësi mund të çojë në realizimin e një premtimi të...

Gazsjellesi TAP, hiqen nga fondi i pyjeve dhe kullotave disa hektare

Për të mos penguar investitorët e gazsjellësit TAP, Qeveria miratoi këtë të mërkurë një vendim për heqjen nga fondi pyjor dhe kullosor të sipërfaqjeve...

S&P, Shqiperia perspektive te qendrueshme per te ardhmen

Gjiganti ndërkombëtar i financave, Standard and Poor’s konfirmoi vlerësimin B plus për borxhin e Shqipërisë me prespektive të qëndrueshme për të ardhmen. Agjencia prestigjoze...

OSHEE nis zbatimin e telekomandimit te gabinave ne distance

OSHEE ka nisur zbatimin e projektit smart të "Telekomandimit të kabinave në distancë". Projekti ka nisur në Tiranë, Durrës dhe Vlorë. Janë 90 kabina që...

Pensionet per profesionet e lira, akt normativ pas rrezimit te ligjit

Përmes një akti normativ, i cili ka hyrë në fuqi, qeveria ka përcaktuar se si do të llogariten kontributet e pensioneve për profesionet e...

Shtetëzohen puset e naftës, prishet konçesioni me Transatlantic

Ministri i Energjisë, Damian Gjiknuri autorizoi kompaninë shtetërore Albpetrol që të rimarrë në pronësi shtetërore dy nga vendburimet më të rëndësishme të naftës në...

Projektligji, falen taksat per bizneset dhe individet

Taksat e papaguara nga biznesi dhe individët, që i përkasin periudhës para 31 dhjetorit të vitit 2010 do të falen plotësisht. Eshte zbardhur drafti përfundimtar...

Pensionet, ja datat kur do ndahet shperblimi prej 6 mije leke

Të 643 mijë pensionistët nga java tjetër do të marrin shpërblimin e premtuar prej 6 mijë lekësh për festat e fundvitit. Drejtori i ISSH-së, Astrit...

Ligji per Call Center! Cila eshte e ardhmja e tyre?!

Edhe pse në Itali diskutimet për ndryshimet në ligjin për delokalizimin e call center që pritet të rrezikojë jo pak sektorin në Shqipëri, kanë...

Brisilda Shehaj jep doreheqjen nga posti i zv. ministre e Ekonomise

Zëvendës ministrja e Ekonomisë, Brisida Shehaj është dorëhequr nga detyra që mbante. Shehaj, e cila mbante prej 2 muajsh postin e zv/ministres së Ekonomisë, i...

FMN, parashikime pozitive per rritjen eonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar deklaroi se pas disa vitesh me rritje nën mesataren e rajonit, vitin e ardhshëm Shqipëria do të rikthehet të jetë ekonomia...

Paketa e re fiskale 2017, ulen taksat per industrine vendase

Për mineralet metalore që përpunohen në vend, renta përgjysmohet nga 6 për qind që është aktualisht në 3 për qind. Sipas qeverisë, kjo masë...

Te fundit