Hyrje » Ekonomi

Kina-Shqiperise: Mbeshtetje infrastruktures  portuale dhe bujqesise

Raporti i BB: Shqiperia, vendi me taksat me te larta ne rajon

Shqipëria, së bashku me Serbinë kanë nivelin më të lartë të taksave në rajon, në TVSH, kontributet e sigurimeve, që paguhen nga punëdhënësi dhe tatimin mbi korporatat. Jo më kot, të dy këto shtete kanë nivelin më të lartë të taksave në përqindje ndaj fitimit, përkatësisht 36.5% Shqipëria dhe 39.7% Serbia. TVSH Sipas një tabele të nxjerrë nga të dhënat e Bankës Botërore,... 

Zerohet tatimi per biznesin e vogel, ja sa do te paguajne tani

Lufta ndaj informalitet prodhon rezultatet e para të cilat shkojnë në mbështetje të taksa-paguesve. Me të ardhurat e siguruara nga aksioni kundër informalitetit të bizneseve që nisi në shtator qeveria ka vendosur ta zerojë tatim fitimin mbi biznesin e vogël që ka xhiro vjetore deri në 50 milionë lekë të vjetra dhe për biznesin nga 50 deri në 80 milionë lekë xhiro në vit, tatimi... 

Projekt buxheti 2016, te ardhurat rriten me 5%

Kanë dalë shifrat e para lidhur me projektbuxhetin e shtetit për vitin e ardhshëm. Projekti ka kaluar mbrëmjen e së mërkurës në mbledhjen e Këshillit të Ministrave. Treguesit kryesorë të këtij projektbuxheti janë si më poshtë: Të ardhurat   418 miliardë lekë, Shpenzimet 452 miliardë lekë Deficiti buxhetor 34 miliardë lekë Burime nga Ministria e Financave, bëjnë të ditur... 

Komisioni europian publikon raportin e progresit per Shqiperine

Raporti i Progresit për Shqipërinë i publikuar  nga Komisioni europian vëren se vendi ka bërë hapa përpara, por ende nuk ka përmbushur plotësisht 5 përparësitë kyce që do t’i hapnin rrugën nisjes së bisedimeve për anëtarësim. Për secilën nga këto përparësi, raporti përcakton dhe detyrat konkrete që Shqipëria duhet të kryejë gjatë vitit të ardhshëm. Dokumenti është... 

Nga 12 Nentori hyn ne fuqi ligji i ri i gjobave. Ja sa do te jene

Nga data 12 nëntor hyjnë në fuqi masat anti-evazion, të aplikuara sipas dispozitave të reja në Ligjin për Procedurat tatimore. Megjithatë, ndryshimet parashikojnë që bizneset kanë kohë për vetëdeklarimin dhe korrigjimin e bilanceve deri në fund të këtij viti. Penalitetet Penalitetet e reja me gjobë për bizneset variojnë nga 500 mijë lekë në 10 milionë lekë, si dhe kallëzim... 

INSTAT: Rritje te cmimeve me 2.1% ne muajin tetor

Në muajin tetor 2015 ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit është 2.1%,sipa  Institutit të Statistikave. Një vit më parë ky ndryshim ishte 1.4% krahasuar me muajin tetorin e vitit 2014. Ndërkohë që rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “Pije alkoolike dhe duhan” me 6.1%, pasuar nga grupi “Shërbimi arsimor” me 4.8%. Çmimet e grupit “Ushqime dhe pije... 

BERZH: Rritja ekonomike per Shqiperine ne 2015 bie ne nivelin 2.3%

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka rishikuar parashikimin për rritjen ekonomike të Shqipërisë për vitin 2015. Për këtë vit, BERZH parashikon që rritja të jetë 2.3%, ndryshe nga se ishte parashikuar më parë që të ishte 2.5%. Në raportin e BERZH për ekonomitë rajonale, thuhet se në lodhjen e ekonomisë shqiptare ka ndikuar edhe numri i madh i azilkërkuesve. “Në 2015,... 

Nga 1 Janari qeveria do të rrisë me 7 % taksen per siguracionet

Nga 1 janari qeveria ka vendosur të rrisë me 7 për qind taksën mbi primet e sigurimeve. E thënë ndryshe, taksën që paguhet sa herë që presim sigurimin e makinave. Aktualisht kjo taksë është 3 për qind. Qeveria ka vendosur ta bëjë 10 për qind. Dhe logjika që ka ndjekur në paketën e re fiskale, tregon qartë se këto para do t’i marrë nga qytetarët. Nuk janë pak, por rreth 450... 

21-25 nentor Tirana, kryeqender e sipermarrjes nderkombetare

Në datat 21 deri 25 Nëntor, Tirana do të kthehet në kryeqendrën e biznesit dhe sipërmarrjes ndërkombëtare. Panairi Ndërkombëtar i Klik Ekspo Group, evenimenti që ka celebruar tashmë kryeqytetin e Shqipërisë në pikëtakim e mundshëm dhe ndërveprimit, vjen në edicionin e 22-të me ravijëzim e përmbajtje të re, nën temën Biznes-Kulturë-Bashkëjetesë. Në datat 21 deri më 25 Nëntor... 

Cmimi i naftes peson renie, bie nen 170- leke per liter

Çmimi i naftës ka shënuar rënie ditët e fundit me 6-7 lekë për litër, për të dytën herë që nga fundi i muajit gusht. Në pikat e tregtimit më pakicë të Kastratit, operatori më i madh i naftës në vend nga qarkullimi vjetor, një litër naftë tregtohet me 167 lekë për litër, nga 174 lekë që tregtohej më parë. Ndërsa benzina ka zbritur nga 176 lekë në 168 lekë për litër. Tek... 

Raport, BB: Shqiperia peson renie, 35 vende me poshte

Sipas vlerësimit të Bankës Botërore, nga viti 2014 deri në qershor të vitit 2015 klima e të bërit biznes në Shqipëri ka shënuar përkeqësim drastik. Banka Botërore publikoi dje raportin vjetor për lehtësinë e të bërit biznes, që vlerëson faktorët që lehtësojnë ose pengojnë biznesin në 189 vende të botës. Ajo që bie në sy është se Shqipëria ka humbur 35 vende krahasuar... 

Mos e humbisni...

Modelja single, Irina Shayk, topless ne kopertinen e Sport Illustrated

Modelja single, Irina Shayk, topless ne kopertinen e Sport Illustrated